“Осезаемото тяло и илюзорното присъствие на другия в Ерос, в любовта и в секса”

Заповядайте на 24 Февруари 2017г. от 18.30 часа на лекцията:

 

“Осезаемото тяло и илюзорното присъствие на другия в Ерос, в любовта и в секса”

с водещ Петрос Теодору – гещалттерапевт, обучител, супервизор, член Европейската асоциация по гещалттерапия (ЕАГТ).

 

Вход: 10 лв (безплатно за участниците в четвърти модул)

ОСИГУРЕН е превод на български език!

 

Целта на лекцията не е да „учи“ или „обучава“. Тя по-скоро е да подтикне слушателя да мисли върху толкова важната тема на взаимоотношението не просто теоретично, а и спрямо собствената му лична реалност и жизнено поле.

 

Осигурете си място на лекцията, като се запишете предварително на:
info@gestalt-bulgaria.org
с двете ви имена и текст “лекция 24.02”

 

Място на провеждане: G-център за обучение и изкуство, ул.Герлово 4.

 

Лекцията е уводна към Четвърти модул от серията преживелищни семинари “ВЗАИМООТНОШЕНИЯ“.

 

Преди и след лекцията може да се запишете за предстоящия Четвърти модул, който ще се проведе уикенда 25-26 Февруари, който е на същата тема, с продължителност 16 часа.

Издава се сертификат за участие.

Срок за ранно записване за Четвърти модул: 12 Февруари 2017г.

 

Още информация за лекцията и практическия модул:

Тялото ни не е само „обект”, който можем да докосваме и да помиришем. То е и „живо тяло” – самото средство, чрез което можем да докосваме и да миришем, то е основният субект на нашето съществуване. Нашите мисли и чувства, намеренията и желанията ни, не са неосезаеми цялости, които се носят в главата ни, а са базирани на тялото. Нашите истории са гравирани върху телата ни много преди да се оформят като разказ в съзнанието ни. Тялото ни не просто участва в спомените ни, а „е” нашата памет. Нещо повече: тялото ни генерира цяла вселена от значения въз основа на начините, по които стоим и се движим, и така повлиява умственото и емоционалното преживяване на нашия свят. Освен това в живите ни преки срещи тялото ни не приема активна роля само когато се докосваме един друг, а носи 88% от невербалните и неосъзнати процеси на нашата среща.

Ако сега си мислим, че това, как преживяваме Другия, зависи от формата (рамката) на нашето взаимоотношение, бихме могли да кажем, че въплътените аспекти на това преживяване зависят от начина, по който взаимоотношението ни еволюира.

Как тогава преживяваме нашето тяло, когато сме в Ерос с Другия, когато обичаме Другия, когато горим от желание за Другия и се наслаждаваме на сексуалното докосване? Как във всяка от тези ситуации се променят нашата прегръдка и собствената ни потребност да бъдем прегръщани? Как и кого докосваме в тези ситуации? Какво става и понякога в такива преживявания как се грижим за или изоставяме по различен начин тялото си? Защо е толкова важно как първите ръце, които са ни държали като бебета, са сътрудничели с гравитацията? И как се случва това, а накрая, без значение колко силно се прегръщаме като партньори, влюбени или любовници, винаги оставаме мъгляви и сенчести, но винаги величествени, присъстващи и интимни чрез отсъствието си?