G222 “Връзката с храната: Изначалният контакт със средата”

“G222” са ежемесечни тематични вечери, организирани от Българския институт по гещалттерапия (БИГТ), които да представят на широката публика по интерактивен начин теми от терапевтичната практика, през гещалт парадигмата.

“G222” се провеждат всеки втори Вторник от месеца за два часа в G-център за обучение и изкуство – гр.София, ул.Герлово 4.

Темата на 21 Февруари е “Връзката с храната: Изначалният контакт със средата”.

 

Храната – това е първичната и основна комуникация на индивида със средата; някои дори я наричат “Мостът на живота”. Чрез нея човек се учи още от ранно детство да изследва, да желае, да избира и отказва. Според Гещалттерапията отношението към храната е метафора за връзката с Другия.

Храненето е може би единственото поле в живота, което е подвластно на нашия контрол. Загубата на избора по отношение на храната, обикновено е сигнал за затруднения в контакта с околната среда, в осъзнаването и владеенето на нуждите, или трудности при възприемането на себе си.

На нашата среща:

  • ще се запознаем по-подробно с темата за храната, в контекста на Гещалттерапията;
  • ще разгледаме понятието контакт и спецификите му свързани с храненето;
  • ще имате възможност да изследвате вашето собствено отношение към храната;
  • ще разгледаме основните хранителни разстройства;
  • ще отговорим на възникнали въпроси.

 

Заповядайте на 21 Февруари (Вторник) от 18.30 часа в G-център за обучение и изкуство, гр.София, ул.Герлово 4.

 

Водещи: 

Мария Атанасова е магистър психолог, част от втория випуск, обучавани в психотерапевтичната школа по Гещалттерапия. Има опит с пациенти на психиатричното отделение към ВМА, индивидуална, групова и семейна терапия с младежи и възрастни, преживяващи трудни ситуации, хранителни разстройства, сексуални проблеми, екзистенциални кризи, тревожни и афективни разстройства, депресия и други.

Десислава Тончева е магистър клиничен психолог, в процес на обучение и част от втория випуск, обучавани в България по метода на Гещалттерапията. Работи с младежи, възрастни, двойки и групи. Има опит в работа с тревожни и депресивни разстройства, личностни разстройства, хранителни проблеми, екзистенциални кризи, междукултурни различия и др.

 

Запишете се предварително и запазете своето място на:
info@gestalt-bulgaria.org
с текст “G222 и двете ви имена”

 

Събитието във фейсбук: ТУК

Може да следите последните новини, събития и инициативи на БИГТ, като се включите в официалната група на института във фейсбук: Гещалт събития