G222: В търсене на любов, признание и сигурност

“G222” са ежемесечни тематични вечери, организирани от Българския институт по гещалттерапия (БИГТ), които да представят на широката публика по интерактивен начин теми от терапевтичната практика, през гещалтистката парадигма.

“G222” се провеждат всеки втори вторник от месеца за два часа в G-център за обучение и изкуство – гр.София, ул.Герлово 4-6.

Темата на 14 ноември е “В търсене на любов, признание и сигурност”.

 

Слагането на етикети, за да си обясним едно или друго поведение в забързаното ежедневие, сякаш ни е станало навик. С лекота, когато усетим, че човекът, с когото общуваме не се интересува от нас, не проявява емпатия, не е в истински контакт с нас, а само изтъква неповторимостта (уникалността) си, бихме го нарекли – “нарцис”. Или пък тогава, когато приятелят ни изглежда студен, дистанциран, без каквито и да е емоции ще сложим етикет – “шизоиден”. Когато приятелката ни е крайна в емоциите си, тогава когато изпитва непрекъснат страх, че ще бъде изоставена, когато емоциите й са изключително силни и ни заливат – “гранична”.

Всъщност всички ние притежаваме малко или повече характеристики на тези “личностови разстройства”.

В лекцията ще говорим за нарцистични, шизоидни и гранични адаптации. За тези два часа няма да поставяме “етикети”, а чрез кратки експерименти ще се свържем с нашите собствени преживявания на несигурност, изоставеност и непризнатост във важните за нас взаимоотношения. Осветляването на тези механизми ще ни помогне да се справяме по-леко със себе си, да разбираме другите около нас и да осъществяваме по-пълен контакт с тях.

 

Заповядайте на 14 ноември (вторник) от 18.30 часа в G-център за обучение и изкуство, гр.София, ул.Герлово 4-6.

 

Водещи: 

Наталия Цветкова е бакалавър психолог, гещалттерапевт, консултант позитивна психотерапия.

Десислава Попова е магистър психолог и гещалттерапевт.

 

Запишете се предварително и запазете своето място на:
info@gestalt-bulgaria.org
с текст “G222 и двете ви имена”

 

Може да следите последните новини, събития и инициативи на БИГТ, като се включите в официалната група на института във фейсбук: Гещалт събития