G222: “Дарът на автентичността в диалога”

“G222” са тематични вечери, организирани от Българския институт по гещалттерапия (БИГТ), които представят на широката публика по интерактивен начин теми от терапевтичната практика, през гещалтистката парадигма.

Темата на 20 ноември е “Дарът на автентичността в диалога”.

 

Във всекидневния живот, както и в терапевтичното взаимодействие, диалогът е основата на свързване между хората. В гещалттерапията диалогът има специално място.

Гещалтисткият диалог е: непосредствен, равнопоставен, неосъждащ, феноменологичен.

В процеса на диалога пространството за комуникация се разширява, давайки ни:
– Усещане и разбиране на настоящия момент.
– Човешко и непосредствено свързване и обогатяване.
– Преживяване за разлика и еднаквост.
– Утвърждаване на жизнеността.
– Свободата, смелостта и отговорността да бъдем автентични.
– Креативност.

Това не е характерно само за терапевтичното взаимодействие. То може да се случва в нашето всекидневие спонтанно, но в съвремието ни често липсва.

Съвместната инициатива на БИГТ и Дарплей, не само ще обърне внимание на гещалтисткия диалог в терапията, но и ще ви запознае с практически инструмент, който подкрепя диалога между хората и го държи жив и автентичен.

Това ще направят Анна Кънчева, Румяна Ковачева и Деница Александрова от екипа на Дарплей. По двойки или в малки групи практиката ще включва среща на различните участници в диалог и изслушване, опосредствано чрез картите Дарплей.

Целта е пълноценно общуване на живо, активен обмен, емпатично свързване и усещане на значимост.

За кого е подходящо събитието: за психолози и всички, които имат интерес към психологията; за водещи на събития и обучения; специалисти от сферата на човешките ресурси; директори на компании, които искат да развиват своите служители и да подобряват тяхното усещане за благосъстояние; родители; директори на училища и педагогически съветници.

Всеки участник може да закупи на място комплект Дарплей, който включва 27 карти и пясъчен часовник, инструкции за ползване на български и на английски език. Създадена в България, ценна на работното място и в неформална среда – със семейство и приятели.

 

Очакваме ви на 20 ноември (вторник) от 18.30 часа в G-център за обучение и изкуство, София, ул.Герлово 4-6.

 

Водещ: Елена Илиева – психолог, гещалттерапевт, директор на БИГТ, с 25 години терапевтичен опит.

 

Запишете се предварително и запазете своето място на:
info@gestalt-bulgaria.org
с текст “лекция 20.11 и двете ви имена”

 

Събитието във фейсбук: ТУК

Може да следите последните новини, събития и инициативи на БИГТ, като се включите в официалната група на института във фейсбук: ГЕЩАЛТистки събития