G222: Панически атаки

“G222” са ежемесечни тематични вечери, организирани от Българския институт по гещалттерапия (БИГТ), които да представят на широката публика по интерактивен начин теми от терапевтичната практика, през гещалт парадигмата.

“G222” се провеждат всеки втори Вторник от месеца за два часа в G-център за обучение и изкуство – гр.София, ул.Герлово 4.

Montage portrait of a woman

Този път ще изневерим мъничко на традицията, за да ви поканим на третия Вторник от Юни (21.06.2016) на темата “Панически атаки”.

 

Паник атаките са ескалиращ проблем в съвременното общество и вече придобиха термина „епидемия на новото време“.

Паник атаките могат да се появяват самостоятелно или да са част от симптоматиката на различни психични разстройства – паническо разстройство, обсесивно–компулсивно разстройство, при фобийни разстройства, посттравматично стресово разстойство и други.

Паник атаката се проявява като пристъп на нарастващ по интензивност ужас и страх, които се появяват обикновено внезапно и без предупреждение.

Паническите атаки често са придружени със сърцебиене, потене, чувството за слабост, прималяване и световъртеж. Крайниците на човек могат да изтръпнат, да почувства топли или студени вълни. Възможно е да изпита болка в гърдите, чувство за нереалност, страх от гибел или загуба на контрол. Понякога той или тя наистина вярват, че получават инфаркт или инсулт, че си губят разсъдъка и са на ръба на смъртта. Панческата атака често е последвана от траен страх от нова атака.

За какво ще си говорим:

*Какво представляват паник атаките на физиологично, психично и емоционално ниво.

* Ще разгледаме някои от възможните причини за появата им.

И още:

*Ще ви представим паник атаките от перспективата на Гещалттерапията – цикъл на контакта, стилове на контакт, прекъсване на контакта със средата и/или със себе си, неподкрепена емоционална експресия, концепцията за фигура и фон и персоналните възприятия.

*Ще ви представим как работим с тези концепти с примери от личния си опит.

Освен това:

*Заедно ще изследваме някои техники за релаксация.

И накрая:

*С удоволствие ще отговорим на вашите въпроси възникнали по време на представянето.

 

Заповядайте на 21 Юни (Вторник) от 18.30 часа в G-център за обучение и изкуство, гр.София, ул.Герлово 4.

 

Водещи:

Мария Атанасова
Магистър Психолог, действащ Гещалт консултант, специализация в консултативен център „Плиска“. С опитност в областите: обучение, тренинги, индивидуална, групова и семейна терапия.
Интереси: музика, танци, фитнес и здравословно хранене, медитация, информационни технологии.

Даниела Житарска
Магистър психолог, Арт терапевт, действащ Гещалт консултант, НЛП специализация. С опитност в областите: обучение, тренинги, индивидуална, групова и арт терапия.
Интереси: рисуване, моделиране, дизайн, кино, театър, йога.

 

Запишете се предварително и запазете своето място на: 0888 80 91 70 (sms, Viber съобщение или обаждане с двете ви имена и текст “паника”).

 

Събитието във фейсбук: ТУК

Може да следите последните новини, събития и инициативи на БИГТ, като се включите в официалната група на института във фейсбук: Гещалт събития