G222: “Психосоматиката през парадигмата на гещалттерапията”

“G222” са ежемесечни тематични вечери, организирани от Българския институт по гещалттерапия (БИГТ), които да представят на широката публика по интерактивен начин теми от терапевтичната практика, през гещалтистката парадигма.

“G222” се провеждат всеки втори Вторник от месеца за два часа в G-център за обучение и изкуство – гр.София, ул.Герлово 4.

Темата на 13 Юни е “Психосоматиката през парадигмата на гещалттерапията”.

 

В гещалттерапията се приема, че тялото говори автентично. То е само една част от организма, която не е объркана, никога не се колебае, никога не крие и помни всичко, което човек мисли, чувства, прави и е под негово влияние. Нашето биологично здраве се превръща в биографично изразяване, което живее и диша, и носи нашите силни страни, нашите слабости, нашите надежди и страхове. Когато е загубен вътрешният баланс, когато нещо дълбоко емоционално е наранено, тялото само се обръща срещу себе си. Тогава медицинските изследваният, които правим, не дават обяснение за физиологични оплаквания и симптоми, а лекарите са озадачение за причините, които ни карат да чувстваме дискомфорт. В тези случаи лекарствата, които приемаме, не водят до подобрение на физическото състояние. Тогава вероятно става въпрос за психосоматика – на основата на психологически проблем възникват телесни симптоми и заболявания.

Предстоящата лекция има за цел да представи връзката между организъм и среда (външна и вътрешна). Как начинът ни на свързване със средата повлиява на нашето телесно здраве.

Присъстващите ще имат възможност да изследват интригуващата връзка между телесен симптом и емоционално състояние.

 

Заповядайте на 13 Юни (Вторник) от 18.30 часа в G-център за обучение и изкуство, гр.София, ул.Герлово 4-6.

 

 

Водещ: 

Велина Кръстинкова

  • Магистър-психолог, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”;
  • 4-годишна специализация гещалттерапия към  Български институт по гещалттерапия – гр. София;
  • Настояща позиция: училищен психолог и частна практика като гещалттерапевт, работа с групи за личностно развитие.

 

Запишете се предварително и запазете своето място на:
info@gestalt-bulgaria.org
с текст “G222 и двете ви имена”

 

Събитието във фейсбук: ТУК

Може да следите последните новини, събития и инициативи на БИГТ, като се включите в официалната група на института във фейсбук: Гещалт събития

 

Приемът на документи за петата обучителна група  по гещалттерапия е отворен.

Начало на обучението Октомври 2017г.