G222: Срамът и приемането, като полярности

“G222” са ежемесечни тематични вечери, организирани от Българския институт по гещалттерапия (БИГТ), които да представят на широката публика по интерактивен начин теми от терапевтичната практика, през гещалт парадигмата.

“G222” се провеждат всеки втори Вторник от месеца за два часа в G-център за обучение и изкуство – гр.София, ул.Герлово 4.

G222 pic

 

Темата на 13 Септември е “Срамът и приемането като полярности”.

 

Срамът е емоция, която е заложена у всеки един от нас. Темата за срама обаче е изключително деликатна, отбягвана и дори се е превърнала в табу. Научени сме, че срамът е нещо лошо, че е срамно да се срамуваме, че срамът трябва да се отбягва и потиска, че трябва да го прикриваме. Неговите проявления обаче са много. Да вярваме, че е възможно да изживеем живота си без срама, да считаме, че можем и трябва да го преодолеем или да го отречем, за да живеем пълноценно и щастливо, е илюзия.

 

Възможно ли е тогава да приемем срама?! Какво означава да го приемем и нужно ли е да го правим?! Има ли място приемането въобще в темата за срама и каква е връзката? Може ли да приемем онова, от което сме научени, че трябва да бягаме?! Какво печелим и какво губим, криейки се зад „маската“ на срама?

 

Заповядайте да дискутираме тези и много други въпроси заедно!

 

На тази лекция ще разгледаме срама и приемането като полярности. Ще разгледаме тези полярности през призмата на гещалттерапията, която не предлага готови рецепти и не работи с шаблони. Тя дава възможност за създаване на среда, в която приемането може да се случи, среда в която всеки, съобразявайки се със собствените си характеристики и особености, да създаде необходимите условия за протичането на този процес.

 

Заповядайте на 13 Септември (Вторник) от 18.30 часа в G-център за обучение и изкуство, гр.София, ул.Герлово 4.

 

Водещи:

Диана Калицова е психолог по образование. Част е от първия за България випуск, завършил обучение по гещалттерапия към Български институт по гещалттерапия (БИГТ). Сертифициран фасилитатор по метода на Системни фамилни констелации към Фондация фамилни констелации България. Завършила е базисен начален курс за сертифицирано обучение в Транзакционен анализ (ТА) – курс 101, според стандартите на Европейската асоциация по транзакционен анализ (ЕАТА). Диана работи индивидуално и в групи с възрастни, подрастващи, двойки и семейства. Тя вярва, че всеки човек е уникален и има нужда от индивидуален подход и за това през годините е търсила и изучавала различни терапевтични методи и подходи. След като се запознава с гещалттерапията, тя я избира освен като терапевтичен метод, който приоритетно използва в работата си с хора, но и като начин на живот.

Златина Кротева е психолог по образование, практикуващ гещалттерапевт, сертифицирана с първия за България випуск на четиригодишната програма по гещалттерапия към Българския институт по гещалттерапия (БИГТ). Опит има в работа с деца и възрастни, групова и индивидуална терапия. През годините е посещавала множество обучителни групи, семинари и тренинги към различни школи, като единствено с гещалттерапията любовта се е случила и то «от пръв поглед». Смята, че именно в този метод е намерила свободата да бъде автентична с клиентите си и възможността да изследва личния път към и на всеки от тях. А това често е предизвикателно и винаги вълнуващо.

 

Запишете се предварително и запазете своето място на:
info@gestalt-bulgaria.org
или
0888 80 91 70 (Viber съобщение с двете ви имена и текст “G222” или обаждане).

 

Всеки записал се ще получи потвърждение. Възможно е отговорът да се забави покрай почивните и празнични дни.

 

Събитието във фейсбук: ТУК

Може да следите последните новини, събития и инициативи на БИГТ, като се включите в официалната група на института във фейсбук: Гещалт събития