G222: Творчество и увереност в интимната връзка

“G222” са тематични вечери, организирани от Българския институт по гещалттерапия (БИГТ), които представят на широката публика по интерактивен начин теми от терапевтичната практика, през гещалтистката парадигма.

“G222” се провеждат в G-център за обучение и изкуство – домът на БИГТ, гр.София, ул.Герлово 4-6.

Темата на 27 март е “Творчество и увереност в интимната връзка”.

 

Нуждите от свързване и интимност са основни за хората. Ние копнеем да бъдем приети и обичани от другия такива каквито сме, а се страхуваме, срамуваме или сме несигурни да покажем себе си, дори пред нас самите. Често си създаваме илюзорен образ на другия или пък очакваме той, или тя да удовлетвори всички наши нужди.

Задаваме си въпроси като: “Защо не ми върви във връзките? Защо винаги попадам на еднакви? С кого ще намеря щастие? Кой е истински? Кой е добрият?”, а всъщност връзката не зависи от личните качества на партньорите, а от начина ни на свързване. 

Връзката е това което се случва помежду ни. Творчеството в нея не е свързано с това какъв е другия и какво точно прави, а с това как го прави.

Обикновено като партньори влизаме във връзката по начини, които сме усвоили от предишни свои връзки (с родители и досегашни партньори). Повтарянето на стари модели, рядко носи нови резултати. Предизвикателството е да използваме творчески това, което имаме, за да създадем нов, общ модел, работещ за нас тук и сега.

По този начин изграждаме връзка, в която и двамата се чувстваме комфортно, сигурни и удовлтворени. Така сме свободни да се разкриваме творчески и да се чувстваме приети каквито сме в настоящия момент.

На нашата среща ще обсъдим:
– кой съм аз във връзката и как идвам в нея;
– кой е другият през моите очи; успявам ли да го видя наистина;
– какво блокира и какво поддържа творчеството и увереността в процеса на свързването с другия;
– заедно ще експериментираме и изследваме някои от нашите затруднения;
– ще поговорим за интимност и сексуалност;
– ще отговорим на възникналите въпроси.

 

Заповядайте на 27 март (вторник) от 18.30 часа в G-център за обучение и изкуство, София, ул.Герлово 4-6.

Вход: 10 лв (заплаща се на място)

 

Водещи:

Мария Атанасова е магистър психолог и практикуващ гещалт психотерапевт, с опит в индивидуална и групова терапия с младежи и възрастни. Професионалните ѝ интереси са свързани с проблеми от интимен и сексуален характер, хранителни разстройства, работа с тийнейджъри, екзистенциални кризи, затруднения в контакта и др. На доброволни начала оказва подкрепа на НПО, работещи с уязвими групи.

Божидар Цендов е любопитен магистър психолог, част от 4-ти прием обучаващи се в изкуството на гещалттерапията. Основна тема, която го вдъхновява, е семейната система и как работата с нея може да пренесе живота и взаимоотношенията на човек в ново измерение. Работи и с депресивни състояния, загуби, зависимости и репродуктивни проблеми. Създател на семинари за личностно развитие. Автор.

 

Запишете се предварително и запазете своето място на:
info@gestalt-bulgaria.org
с текст “G222 и двете ви имена”

 

Може да следите последните новини, събития и инициативи на БИГТ, като се включите в официалната група на института във фейсбук: ГЕЩАЛТистки събития

 

Очакваме ви!