G222: Телесна осъзнатост (somatic mindfulness)

“G222” са ежемесечни тематични вечери, организирани от Българския институт по гещалттерапия (БИГТ), които да представят на широката публика по интерактивен начин теми от терапевтичната практика, през гещалт парадигмата.

“G222” се провеждат всеки втори Вторник от месеца за два часа в G-център за обучение и изкуство – гр.София, ул.Герлово 4.

Темата на 13 Декември е “Телесна осъзнатост (somatic mindfulness)” – интерактивна лекция с демонстрация.

 

„Нарушената способност за връзка със себе си и другите, и произтичащата от това понижена жизненост, са скритите измерения, които стоят в основата на повечето психологически и много физиологични проблеми.” Д-р Лоурънс Хелър (Laurence Heller, PhD) – съосновател на гещалт института в Денвър, САЩ.

Именно това се случва с телесната осъзнатост (somatic mindfulness) – възстановява се контакта със себе си и света, като същевременно се развива чувствителността към сигналите на тялото, повишава се жизнеността и качеството на живот.

 

На интерактивната лекция ще се запознаем с:

Какво е „майндфулнес”?

Какви са практическите приложения?

Как се случва?

 

На интерактивната лекция ще направя демонстрация на живо, на която някой от присъстващите ще има възможността да усети по преживелищен начин телесната осъзнатост в действие.

 

Заповядайте на 13 Декември (Вторник) от 18.30 часа в G-център за обучение и изкуство, гр.София, ул.Герлово 4.

 

Водещ: Калин Георгиев

Психолог, обучаващ се гещалттерапевт, създател на проекта Otpuskane.com, „Пясъчна Мандала“, водещ на групи за личностно развитие, творчески семинари за себепознание и личен опит.

 

Запишете се предварително и запазете своето място на:
info@gestalt-bulgaria.org
с текст “G222 и двете ви имена”

 

Всеки записал се ще получи потвърждение. Възможно е отговорът да се забави покрай почивните дни.

 

Събитието във фейсбук: ТУК

Може да следите последните новини, събития и инициативи на БИГТ, като се включите в официалната група на института във фейсбук: Гещалт събития